weird url opening behavior

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

weird url opening behavior

scott-268
list--

lately when i click on an url in an email(1) or usenet
posting(2) the site gets copied to

    /var/tmp/kdecache-{USER}/krun/{arbitrary-digits}

and firefox opens it as  file:///var/tmp...

my opensuse is 11.4, 64bit -- i try to stay back with stable
official repositories(3), not looking for trouble, and i hit
Online Update on average every third day

my kde is 4.6.4 (as reported by kmail's help menu), but when i
look for kde in yast i see some confusing details -- for
kdebase4, in the Installed(Available) column of the versions
tab, i see (in red) 4.6.4-10.1(4.6.0-6.6.2), as if 4.6.0 were
an upgrade to 4.6.4

all kdebase4 packages show the same kind of downgrade as an
upgrade in red

any help tracking down the cause of this weirdness and my
url clicking weirdness will be appreciated

----------------------------------------

(1) kmail, v1.13.6 -- but when i look at the versions tab in
yast it says v4.4.10-3.2-x86_64, from repo openSUSE-11.4-Oss
which looks more like the knode version than kmail

(2) knode, v4.4.10 -- the versions tab in yast for knode has
the same string as kmail shows

(3) following is an extract from 'zypper lr -u' from which i
have deleted all repos not enabled, and the alias column, and
the enabled and refresh column (all yes) -- all have priority
99

#  from zypper lr -u
#  | Name                             | URI                                                                              
---+----------------------------------+-----------------------------------------------------------------------------------
 1 | Updates for openSUSE 11.4 11.4-0 |
http://download.opensuse.org/update/11.4/                                         
 2 | nVidia Graphics Drivers          |
ftp://download.nvidia.com/opensuse/11.4/                                          
 3 | openSUSE BuildService - Games    |
http://download.opensuse.org/repositories/games/openSUSE_11.4/                   
 7 | openSUSE:11.4:Contrib            |
http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/11.4:/Contrib/standard/       
 8 | Packman Repository               |
http://packman.inode.at/suse/openSUSE_11.4/                                       
11 | openSUSE-11.4-Non-Oss            |
http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/non-oss/                     
12 | openSUSE-11.4-Oss                |
http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/oss/                         

with apologies if my mailer or yours causes it to wrap

sc
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: version inconsistancies -- was: weird url opening behavior

scott-268
On Friday, September 23, 2011 12:55:02 sc wrote:

> list--

> lately when i click on an url in an email(1) or usenet
> posting(2) the site gets copied to

>    /var/tmp/kdecache-{USER}/krun/{arbitrary-digits}

> and firefox opens it as  file:///var/tmp...

> my opensuse is 11.4, 64bit -- i try to stay back with stable
> official repositories(3), not looking for trouble, and i hit
> Online Update on average every third day

> my kde is 4.6.4 (as reported by kmail's help menu), but when i
> look for kde in yast i see some confusing details -- for
> kdebase4, in the Installed(Available) column of the versions
> tab, i see (in red) 4.6.4-10.1(4.6.0-6.6.2), as if 4.6.0 were
> an upgrade to 4.6.4

> all kdebase4 packages show the same kind of downgrade as an
> upgrade in red

> any help tracking down the cause of this weirdness and my
> url clicking weirdness will be appreciated

> ----------------------------------------

> (1) kmail, v1.13.6 -- but when i look at the versions tab in
> yast it says v4.4.10-3.2-x86_64, from repo openSUSE-11.4-Oss
> which looks more like the knode version than kmail

> (2) knode, v4.4.10 -- the versions tab in yast for knode has
> the same string as kmail shows

> (3) following is an extract from 'zypper lr -u' from which i
> have deleted all repos not enabled, and the alias column, and
> the enabled and refresh column (all yes) -- all have priority
> 99

> #  from zypper lr -u
> #  | Name                             | URI
> ---+----------------------------------+-----------------------
> ------------------------------------------------------------ 1
> | Updates for openSUSE 11.4 11.4-0 |
> http://download.opensuse.org/update/11.4/
> 2 | nVidia Graphics Drivers          |
> ftp://download.nvidia.com/opensuse/11.4/
> 3 | openSUSE BuildService - Games    |
> http://download.opensuse.org/repositories/games/openSUSE_11.4/
> 7 | openSUSE:11.4:Contrib            |
> http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/11.4:/Cont
> rib/standard/ 8 | Packman Repository               |
> http://packman.inode.at/suse/openSUSE_11.4/
> 11 | openSUSE-11.4-Non-Oss            |
> http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/non-oss/
> 12 | openSUSE-11.4-Oss                |
> http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/oss/

> with apologies if my mailer or yours causes it to wrap

i was able to fix the url clicking weirdness by changing
'firefox' to 'firefox %u' in System Settings -> Default
Applications -> Web browser

i'd still like to know why yast thinks 4.6.0 is an upgrade
to 4.6.4

sc
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: weird url opening behavior

Roman Bysh
In reply to this post by scott-268
On 09/23/2011 01:55 PM, sc wrote:

> list--
>
> lately when i click on an url in an email(1) or usenet
> posting(2) the site gets copied to
>
>      /var/tmp/kdecache-{USER}/krun/{arbitrary-digits}
>
> and firefox opens it asfile:///var/tmp...
>
> my opensuse is 11.4, 64bit -- i try to stay back with stable
> official repositories(3), not looking for trouble, and i hit
> Online Update on average every third day
>
> my kde is 4.6.4 (as reported by kmail's help menu), but when i
> look for kde in yast i see some confusing details -- for
> kdebase4, in the Installed(Available) column of the versions
> tab, i see (in red) 4.6.4-10.1(4.6.0-6.6.2), as if 4.6.0 were
> an upgrade to 4.6.4
>
The first set of version numbers is what you are running.
The second is what is available in your 11.4 oss repos.

This is normal.

Updates will show up in blue.

Cheers!

Roman

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: version inconsistancies -- was: weird url opening behavior

Bugzilla from mesamoo115@comcast.net
In reply to this post by scott-268
On Friday, September 23, 2011, sc wrote:
> On Friday, September 23, 2011 12:55:02 sc wrote:
------------snip----------------

> > my kde is 4.6.4 (as reported by kmail's help menu), but when i
> > look for kde in yast i see some confusing details -- for
> > kdebase4, in the Installed(Available) column of the versions
> > tab, i see (in red) 4.6.4-10.1(4.6.0-6.6.2), as if 4.6.0 were
> > an upgrade to 4.6.4
> >
> > all kdebase4 packages show the same kind of downgrade as an
> > upgrade in red
> >
> > any help tracking down the cause of this weirdness and my
> > url clicking weirdness will be appreciated
---------------snip----------------
> > (3) following is an extract from 'zypper lr -u' from which i
> > have deleted all repos not enabled,
------------snip-----------------

This is (probably) the source of your "RED" listings. Although you are not
showing the dissabled sources so I cannot be sure. I'd give dollars to
donughts though, that at some time you used a different (probably one of the
unmarked) repository as the source for a KDE upgrade.

Right now, if you were in yast and clicked
        Packages -> All in this list -> Update if newer...
the "Blue" listings would be marked for upgrade, but nothing would happen
for the "Red" packages. This is because there is a valid upgrade path for
the "Blue" listings.

If you were to click on the checkbox in front (to the left) of a "RED"
package, it would change to a mark, indicating an upgrade, but would
actually install the lower numbered version, because that is the version
from the system default repo.

If you select a "Red" package in the upper pane of yast, then select the
versions tab in the lower pane, you will see the installed version, and the
other available versions, as well as the alias you gave the repo.


> i'd still like to know why yast thinks 4.6.0 is an upgrade
> to 4.6.4

Hopefully that clears things up. If you re-add the repo you used when you
upgraded to 4.6.4 then things should look more correct. (I would also take
the step of going to that repo listing and clicking the "Switch system
packages" link.

Some things in yast take a while to intuit, unfortunately, changing them to
make things easier/clearer is not nescessarily very easy :-(

see ya
dh
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]