plasma 5 refuses to use icons in systemsettings and menus

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

plasma 5 refuses to use icons in systemsettings and menus

Felix Miata-3
I have an 25 month old TW installation. Somewhere in the period since, the
menu and systemsettings icons disappeared. To try to solve this I finally
decided to remove plasma entirely:

        zypper rm libKF5*

Which got rid of virtually everything except a couple of kd*4* files, which I
zypper removed separately. Then I added back:

        zypper -v in plasma5-session spectacle kcalc konqueror konsole

I also deleted
        ~/.config/k*
        ~/.config/pla*
        ~/.config/plasma*
        ~/.config/session
        ~/.local/share/k*

On starting a new session it looks like a full reset, with a normal panel, but
the menu and systemsettings5 have no icons, just like before (except that "leave"
in launcher style menu does have icons). Switching from breeze to oxygen doesn't
help anything. Icons are also absent from the left end of the titlebar.

# zypper se -si icon
Loading repository data...
Reading installed packages...

S | Name                                 | Type        | Version     | Arch   | Repository
--+--------------------------------------+-------------+-------------+--------+------------------
i | Icons-only Task Manager              | application |             | noarch | (System Packages)
i | adwaita-icon-theme                   | package     | 3.24.0-1.1  | noarch | OSS
i | breeze5-icons                        | package     | 5.33.0-1.1  | noarch | OSS
i | dmz-icon-theme-cursors               | package     | 11.2.0-17.2 | noarch | OSS
i | hicolor-icon-theme                   | package     | 0.15-3.1    | noarch | OSS
i | hicolor-icon-theme-branding-openSUSE | package     | 42.1-1.2    | noarch | OSS
i | libKF5Emoticons5                     | package     | 5.33.0-1.1  | x86_64 | OSS
i | libKF5IconThemes5                    | package     | 5.33.0-1.1  | x86_64 | OSS
i | oxygen5-icon-theme                   | package     | 5.33.0-1.1  | noarch | OSS
i | oxygen5-icon-theme-large             | package     | 5.33.0-1.1  | noarch | OSS

Any ideas what else to install or try, short of fresh installation?
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

 Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata  ***  http://fm.no-ip.com/
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

 Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata  ***  http://fm.no-ip.com/
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
To contact the owner, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: plasma 5 refuses to use icons in systemsettings and menus

Wolfgang Bauer
Am Freitag, 12. Mai 2017, 02:21:45 schrieb Felix Miata:
> Any ideas what else to install or try, short of fresh installation?

Is qt5ct installed?
This "overrides" Plasma's settings (including the icon theme), which can
result in the mentioned icons not being  found.

If that's the case, you could fix the problem by uninstalling qt5ct, or
setting the icon theme to breeze or oxygen in its settings may help too (I
never used/installed it myself).

Also check that libKF5Style5, frameworkintegration-plugin and plasma5-
integration-plugin are installed. Those are needed so that Qt5 actually uses
KDE's settings in a KDE desktop.
Although, they are *required* on a package level by other Plasma packages,
plasma5-workspace in particular (without which you wouldn't have a Plasma
desktop at all).

Kind Regards,
Wolfgang

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
To contact the owner, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: plasma 5 refuses to use icons in systemsettings and menus

Felix Miata-3
Wolfgang Bauer composed on 2017-05-12 14:26 (UTC+0200):

Thank you!!! :-D

> Felix Miata composed:

>> Any ideas what else to install or try, short of fresh installation?

> Is qt5ct installed?
> This "overrides" Plasma's settings (including the icon theme), which can
> result in the mentioned icons not being  found.
Yes, and I had noticed that it was while trying to figure this out (though I
didn't remember why it was incompatible with Plasma 5), and meant to remove it,
but kept getting sidetracked before removing it. :-p

> If that's the case, you could fix the problem by uninstalling qt5ct, or

Removing qt5ct got the job done!

> setting the icon theme to breeze or oxygen in its settings may help too (I
> never used/installed it myself).

> Also check that libKF5Style5, frameworkintegration-plugin and plasma5-
> integration-plugin are installed. Those are needed so that Qt5 actually uses
> KDE's settings in a KDE desktop.
> Although, they are *required* on a package level by other Plasma packages,
> plasma5-workspace in particular (without which you wouldn't have a Plasma
> desktop at all).

All 3 are.
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

 Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata  ***  http://fm.no-ip.com/
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
To contact the owner, e-mail: [hidden email]

Loading...