kmail w/ gmail via imap?

classic Classic list List threaded Threaded
14 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
All,

I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.

I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.

The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
times in the 15 minutes or so of real usage I've had.

Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?

Thanks
Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Bugzilla from Ben.Kevan@gmail.com
On Wed, 04 Feb 2009 11:58:34 -0800, Greg Freemyer <[hidden email]> wrote:

> All,
>
> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>
> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>
> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>
> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>
> Thanks
> Greg

Kmail gave me such a headache I moved to Opera Mail w/ Gmail on IMAP and I haven't been happier.

--
I say never be complete. I say stop being perfect. I say let's evolve. Let the chips fall where they may.  -Fight Club


--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Carlos E. R.-2
In reply to this post by gregfreemyer
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1



On Wednesday, 2009-02-04 at 14:58 -0500, Greg Freemyer wrote:

> All,
>
> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>
> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>
> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>
> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?

I have used gmail imap with thunderbird, and it works (inbox folder only,
the rest are too slow). In the past I tried kmail imap to another
provider, and it was flaky.

Notice that accessing gmail's imap account can give you thousands of
emails in one folder, so it is quite a task for the client.

- --
Cheers,
        Carlos E. R.

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.9 (GNU/Linux)

iEYEARECAAYFAkmJ9bMACgkQtTMYHG2NR9VOPgCbBsa5m0Lp3tU2cxIo9otnQ0/K
z/kAnRV1zTWSJ/qn587I2SzsQxJ//u03
=dNi7
-----END PGP SIGNATURE-----
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Will Stephenson-2
In reply to this post by gregfreemyer
On Wednesday 04 February 2009 20:58:34 Greg Freemyer wrote:
> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>
> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>
> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>
> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?

I've been using KMail with gmail imap in both KDE 3 and KDE 4 versions without
problems.  Would you mind installing the debuginfo packages listed at
http://en.opensuse.org/Bugs:KDE (or at the very least kdepim4-debuginfo) and
report a bug assigned to me with the resulting backtraces, and/or tell me what
you're doing to make it segfault?  Then I can route it to the upstream
maintainer, who is an openSUSE user and very responsive.

Will
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Pete Connolly
In reply to this post by gregfreemyer
On Wednesday 04 Feb 2009 19:58:34 Greg Freemyer wrote:

> All,
>
> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>
> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>
> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>
> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>
> Thanks
> Greg
HI Greg

I'm using kmail 4.2.0-86.5 with 4 disconnected IMAP accounts and 1 pop3 one  
with no problems, although I had a few issues just prior to the 4.2 release.  
I'm using imap.googlemail.com as the incoming IMAP server on port 993, with
SSL enabled and the authentication method set to 'Clear Text'.  Outgoing mail
is to smtp.googlemail.com via SSL on port 465 and this works well.

I do get problems with synching once in a while where gmail tells me certain
folders don't exist, or I don't have rights to access them.  Sometimes I can't
authenticate but these all seem to be transient server side errors.

If you'd like to compare any version of installed rpms, drop me a line.  It's
certainly possible for it to work, but it might just need a tweak or two.

Cheers

Pete


--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
On Wed, Feb 4, 2009 at 3:32 PM, Pete Connolly
<[hidden email]> wrote:

> On Wednesday 04 Feb 2009 19:58:34 Greg Freemyer wrote:
>> All,
>>
>> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>>
>> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>>
>> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
>> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>>
>> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>>
>> Thanks
>> Greg
> HI Greg
>
> I'm using kmail 4.2.0-86.5 with 4 disconnected IMAP accounts and 1 pop3 one
> with no problems, although I had a few issues just prior to the 4.2 release.
> I'm using imap.googlemail.com as the incoming IMAP server on port 993, with
> SSL enabled and the authentication method set to 'Clear Text'.  Outgoing mail
> is to smtp.googlemail.com via SSL on port 465 and this works well.
>
> I do get problems with synching once in a while where gmail tells me certain
> folders don't exist, or I don't have rights to access them.  Sometimes I can't
> authenticate but these all seem to be transient server side errors.
>
> If you'd like to compare any version of installed rpms, drop me a line.  It's
> certainly possible for it to work, but it might just need a tweak or two.
>
> Cheers
>
> Pete

I suspect the "disconnected" mode may be the secret.  I'm not using that.

I'll install the debuginfo packages and file a bug.  Then try it in
disconnected mode.

Thanks
Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
In reply to this post by Will Stephenson-2
On Wed, Feb 4, 2009 at 3:26 PM, Will Stephenson <[hidden email]> wrote:

> On Wednesday 04 February 2009 20:58:34 Greg Freemyer wrote:
>> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>>
>> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>>
>> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
>> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>>
>> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>
> I've been using KMail with gmail imap in both KDE 3 and KDE 4 versions without
> problems.  Would you mind installing the debuginfo packages listed at
> http://en.opensuse.org/Bugs:KDE (or at the very least kdepim4-debuginfo) and
> report a bug assigned to me with the resulting backtraces, and/or tell me what
> you're doing to make it segfault?  Then I can route it to the upstream
> maintainer, who is an openSUSE user and very responsive.
>
> Will

Will,

I'll keep testing, but I did install the debuginfo's.  But now it
seems to be working better.  Still very non-responsive.

The big issue may be that my gmail account is pretty big.  I bet I
have 50,000 or so emails in it.

So kmail is trying to pull all of those emails / folders.  When it was
crashing, I was highlighting a message subject for which the body was
not displaying and clicking delete.  Or I was moving a similar email
to the gmail - all_mail folder.

I had seg faults in both of those scenarios.

If I do get another seg fault I file the bugzilla for you.

Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
On Wed, Feb 4, 2009 at 4:18 PM, Greg Freemyer <[hidden email]> wrote:

> On Wed, Feb 4, 2009 at 3:26 PM, Will Stephenson <[hidden email]> wrote:
>> On Wednesday 04 February 2009 20:58:34 Greg Freemyer wrote:
>>> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>>>
>>> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>>>
>>> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
>>> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>>>
>>> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>>
>> I've been using KMail with gmail imap in both KDE 3 and KDE 4 versions without
>> problems.  Would you mind installing the debuginfo packages listed at
>> http://en.opensuse.org/Bugs:KDE (or at the very least kdepim4-debuginfo) and
>> report a bug assigned to me with the resulting backtraces, and/or tell me what
>> you're doing to make it segfault?  Then I can route it to the upstream
>> maintainer, who is an openSUSE user and very responsive.
>>
>> Will
>
> Will,
>
> I'll keep testing, but I did install the debuginfo's.  But now it
> seems to be working better.  Still very non-responsive.
>
> The big issue may be that my gmail account is pretty big.  I bet I
> have 50,000 or so emails in it.
>
> So kmail is trying to pull all of those emails / folders.  When it was
> crashing, I was highlighting a message subject for which the body was
> not displaying and clicking delete.  Or I was moving a similar email
> to the gmail - all_mail folder.
>
> I had seg faults in both of those scenarios.
>
> If I do get another seg fault I file the bugzilla for you.
>
Will,

I stepped away from my desk for an hour or so.

When I came back I saw a seg fault, but no back trace.

==
Unable to create a valid backtrace.

This backtrace appears to be of no use.
This is probably because your packages are built in a way which
prevents creation of proper backtraces, or the stack frame was
seriously corrupted in the crash.
==

I had the debuginfo's installed and I exited and restarted kmail after
installing them.  I had not logged out / logged in.

Is there something else I need to do get a good backtrace?

FYI: I also just upgraded to kde4-kmail-4.2.0-86.6, but I was already
at 4.2.0-85 before.

Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Will Stephenson-2
On Wednesday 04 February 2009 23:44:37 Greg Freemyer wrote:

> Will,
>
> I stepped away from my desk for an hour or so.
>
> When I came back I saw a seg fault, but no back trace.
>
> ==
> Unable to create a valid backtrace.
>
> This backtrace appears to be of no use.
> This is probably because your packages are built in a way which
> prevents creation of proper backtraces, or the stack frame was
> seriously corrupted in the crash.
> ==
>
> I had the debuginfo's installed and I exited and restarted kmail after
> installing them.  I had not logged out / logged in.
>
> Is there something else I need to do get a good backtrace?
>
> FYI: I also just upgraded to kde4-kmail-4.2.0-86.6, but I was already
> at 4.2.0-85 before.

The number after the dash is autoincremented by the Build Service whenever it
rebuilds, even when it's just due to a dependency up the chain rebuilding, so
it's pretty information-free.

To get a good backtrace, you can either go through your packages that you have
debuginfo now and ensure that the version number exactly matches that of the
actual package (including the bit after the dash ;)), that might work, or you
can run kmail in gdb.  Install that, then

# gdb --args kmail --nofork
.... (lots of gdb startup blurb)

> run

.... (wait for a crash)

> bt

.... (lots of backtrace output, this is the useful stuff I need)

> quit

IF kmail doesn't crash and you need to get rid of gdb for some reason, just
quit kmail, and quit gdb.  Or interrupt kmail with a ctrl-c in the shell where
gdb is running, 'detach' and 'quit'.

I hope that's not too technical.

Will

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
On Wed, Feb 4, 2009 at 5:53 PM, Will Stephenson <[hidden email]> wrote:

> On Wednesday 04 February 2009 23:44:37 Greg Freemyer wrote:
>> Will,
>>
>> I stepped away from my desk for an hour or so.
>>
>> When I came back I saw a seg fault, but no back trace.
>>
>> ==
>> Unable to create a valid backtrace.
>>
>> This backtrace appears to be of no use.
>> This is probably because your packages are built in a way which
>> prevents creation of proper backtraces, or the stack frame was
>> seriously corrupted in the crash.
>> ==
>>
>> I had the debuginfo's installed and I exited and restarted kmail after
>> installing them.  I had not logged out / logged in.
>>
>> Is there something else I need to do get a good backtrace?
>>
>> FYI: I also just upgraded to kde4-kmail-4.2.0-86.6, but I was already
>> at 4.2.0-85 before.
>
> The number after the dash is autoincremented by the Build Service whenever it
> rebuilds, even when it's just due to a dependency up the chain rebuilding, so
> it's pretty information-free.
>
> To get a good backtrace, you can either go through your packages that you have
> debuginfo now and ensure that the version number exactly matches that of the
> actual package (including the bit after the dash ;)), that might work, or you
> can run kmail in gdb.  Install that, then
>
> # gdb --args kmail --nofork
> .... (lots of gdb startup blurb)
>
>> run
>
> .... (wait for a crash)
>
>> bt
>
> .... (lots of backtrace output, this is the useful stuff I need)
>
>> quit
>
> IF kmail doesn't crash and you need to get rid of gdb for some reason, just
> quit kmail, and quit gdb.  Or interrupt kmail with a ctrl-c in the shell where
> gdb is running, 'detach' and 'quit'.
>
> I hope that's not too technical.
>
> Will

I used to be programmer, so it is interesting to pop into gdb.

But I think something is still wrong:

===
gdb --args kmail --nofork
GNU gdb (GDB; openSUSE 11.1) 6.8.50.20081120-cvs
Copyright (C) 2008 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.  Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-suse-linux".
For bug reporting instructions, please see:
<http://bugs.opensuse.org/>...
(no debugging symbols found)
(gdb) run
Starting program: /usr/bin/kmail --nofork
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
...
===

Kmail start up and runs, but it still looks like I don't have any
debug info for a trace.

I do have the following installed:

> rpm -qa | grep debuginfo
kdebase4-runtime-debuginfo-4.2.0-76.5
kdepimlibs4-debuginfo-4.2.0-1.15
kdebase4-workspace-debuginfo-4.2.0-184.11
kdelibs4-debuginfo-4.2.0-84.1
libqt4-debuginfo-4.4.3-38.1

Is the above expected?

Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

Will Stephenson-2
On Thursday 05 February 2009 00:01:27 Greg Freemyer wrote:
> (no debugging symbols found)

gdb will print this every time it encounters a library for which it has no
debug symbols.  You've only installed the debuginfo for the most likely
candidates, so this is normal.

>> rpm -qa | grep debuginfo
>
>kdebase4-runtime-debuginfo-4.2.0-76.5
>kdepimlibs4-debuginfo-4.2.0-1.15
>kdebase4-workspace-debuginfo-4.2.0-184.11
>kdelibs4-debuginfo-4.2.0-84.1
>libqt4-debuginfo-4.4.3-38.1

rpm -q kdebase4-runtime kdepimlibs4-debuginfo kdebase4-workspace-debuginfo
kdelibs4-debuginfo libqt4-debuginfo

too and check the numbers match.  Oh and kdepim4-debuginfo is the most
important of all.  I'm sorry if that wasn't clear.

Will

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
On Wed, Feb 4, 2009 at 6:21 PM, Will Stephenson <[hidden email]> wrote:

> On Thursday 05 February 2009 00:01:27 Greg Freemyer wrote:
>> (no debugging symbols found)
>
> gdb will print this every time it encounters a library for which it has no
> debug symbols.  You've only installed the debuginfo for the most likely
> candidates, so this is normal.
>
>>> rpm -qa | grep debuginfo
>>
>>kdebase4-runtime-debuginfo-4.2.0-76.5
>>kdepimlibs4-debuginfo-4.2.0-1.15
>>kdebase4-workspace-debuginfo-4.2.0-184.11
>>kdelibs4-debuginfo-4.2.0-84.1
>>libqt4-debuginfo-4.4.3-38.1
>
> rpm -q kdebase4-runtime kdepimlibs4-debuginfo kdebase4-workspace-debuginfo
> kdelibs4-debuginfo libqt4-debuginfo
>
> too and check the numbers match.  Oh and kdepim4-debuginfo is the most
> important of all.  I'm sorry if that wasn't clear.
>
> Will

I assumed that is one one of the ones in the list at
http://en.opensuse.org/Bugs:KDE

Not so.

I have everything in sync and kmail running from gdb.  I'll see if it
is still running in the morning.

Greg
--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
In reply to this post by Will Stephenson-2
Done,

See https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=473015


On Wed, Feb 4, 2009 at 3:26 PM, Will Stephenson <[hidden email]> wrote:

> On Wednesday 04 February 2009 20:58:34 Greg Freemyer wrote:
>> I'm using kmail from the factory KDE 4.2 repository.
>>
>> I just setup kmail to use imap to work with my gmail account.
>>
>> The setup went smooth enough, but I've had kmail segfault about 5
>> times in the 15 minutes or so of real usage I've had.
>>
>> Am I wasting my time in this experiment, or do people have this working?
>
> I've been using KMail with gmail imap in both KDE 3 and KDE 4 versions without
> problems.  Would you mind installing the debuginfo packages listed at
> http://en.opensuse.org/Bugs:KDE (or at the very least kdepim4-debuginfo) and
> report a bug assigned to me with the resulting backtraces, and/or tell me what
> you're doing to make it segfault?  Then I can route it to the upstream
> maintainer, who is an openSUSE user and very responsive.
>
> Will
> --
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>
>



--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: kmail w/ gmail via imap?

gregfreemyer
Will,

Someone at Novell (Suse) bumped this to high priority / critical
several days ago.  Is there any activity?

Greg

On Thu, Feb 5, 2009 at 2:19 PM, Greg Freemyer <[hidden email]> wrote:
> Done,
>
> See https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=473015
>
>

Will,

Someone at Novell (Suse) bumped this to high priority / critical
several days ago.  Is there any activity?

FYI: I just added a backtrace from kmail seg faulting while in imap
disconnected mode.  Still using my gmail mailbox as the imap server.

Greg


--
Greg Freemyer
Litigation Triage Solutions Specialist
http://www.linkedin.com/in/gregfreemyer
First 99 Days Litigation White Paper -
http://www.norcrossgroup.com/forms/whitepapers/99%20Days%20whitepaper.pdf

The Norcross Group
The Intersection of Evidence & Technology
http://www.norcrossgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]