current build broken?

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

current build broken?

Dr Markus Gross
Hi,

Did somebody try to install the latest build? From Friday (2 FEB 07) night? I
have trouble installing it.

a) two missing dependencies: mkisofs + ia32el
b) it does not seem to write the /boot properly, efi&elilo choke, elilo stops
with file not found and repair of bootloader seems to be not possible due to
lacking vfat support?

Target system is a Intel quad IT2 system based on the Intel server platform,
like the ones sold by DELL at some point.

If you need more info, please ask. But this list seems to be not too active in
the last while, so just in case nobody reads my lines I will stop here just
now.

Many thanks for any help, experience or hints!

Regards,

Markus.


--

Dr Markus Gross
University of Cambridge
Innovative Manufacturing Research Centre
Department of Engineering
Unit 26A Cambridge Science Park
Cambridge, CB4 0FP
UK

Room No. SPG-4
tel: +44 (0)1223 741857
fax: +44 (0)1223 741852
mob: +44 (0)7843 272195
email: [hidden email]
skype: markus.s.gross

"Nullius in verba"
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current build broken?

Dr Markus Gross
Update:

got it to install (basic system), in case anybody else wonders. started rescue
system, mounted filesystems, copied vmlinuz from /boot
into /boot/efi/efi/SuSE (I think, were elilo.conf resides, anyway) and
"cleaned up" the elilo.conf a bit so that I don't get any error messages
anymore.

Still have unsatisfied dependencies, in particular for KDE etc but will look
into that later.

Still, any experience, hints and tips welcome!

Cheers,

Markus


On Monday 05 February 2007 20:02, Dr Markus Gross wrote:

> Hi,
>
> Did somebody try to install the latest build? From Friday (2 FEB 07) night?
> I have trouble installing it.
>
> a) two missing dependencies: mkisofs + ia32el
> b) it does not seem to write the /boot properly, efi&elilo choke, elilo
> stops with file not found and repair of bootloader seems to be not possible
> due to lacking vfat support?
>
> Target system is a Intel quad IT2 system based on the Intel server
> platform, like the ones sold by DELL at some point.
>
> If you need more info, please ask. But this list seems to be not too active
> in the last while, so just in case nobody reads my lines I will stop here
> just now.
>
> Many thanks for any help, experience or hints!
>
> Regards,
>
> Markus.

--

Dr Markus Gross
University of Cambridge
Innovative Manufacturing Research Centre
Department of Engineering
Unit 26A Cambridge Science Park
Cambridge, CB4 0FP
UK

Room No. SPG-4
tel: +44 (0)1223 741857
fax: +44 (0)1223 741852
mob: +44 (0)7843 272195
email: [hidden email]
skype: markus.s.gross

"Nullius in verba"
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current build broken?

Greg Edwards
On Tue, Feb 06, 2007 at 03:30:29PM +0000, Dr Markus Gross wrote:

>Update:
>
>got it to install (basic system), in case anybody else wonders. started rescue
>system, mounted filesystems, copied vmlinuz from /boot
>into /boot/efi/efi/SuSE (I think, were elilo.conf resides, anyway) and
>"cleaned up" the elilo.conf a bit so that I don't get any error messages
>anymore.
>
>Still have unsatisfied dependencies, in particular for KDE etc but will look
>into that later.
>
>Still, any experience, hints and tips welcome!

Markus,

openSUSE Factory is a moving target since it is a snapshot of the
current development.  As such, there are sometimes transient problems.
This page gives some background if you haven't seen it:

http://en.opensuse.org/Factory

That said, I'd suggest opening bugs on the problems you encountered.
Make sure and mention you are using factory.

Greg
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: current build broken?

Gerald Pfeifer-4
On Tue, 6 Feb 2007, Greg Edwards wrote:
> That said, I'd suggest opening bugs on the problems you encountered.
> Make sure and mention you are using factory.

If you could Cc: me -- Bugzilla account [hidden email] -- on any such
reports, that would be great.

Thanks,
Gerald
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]