Upstream Kmail 2 Bug open since 23-01-2017 - still present in 5.10.3

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Upstream Kmail 2 Bug open since 23-01-2017 - still present in 5.10.3

Rodney Baker-2
Dear openSUSE KDE team,

Is there anyone that can have a look and possibly escalate upstream bug ID
375445?

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=375445

It has been open since 23/01/17 (first reported in Kmail2 5.7.0) with
apparently zero developer activity on it since it was reported.

Thanks in anticipation.

--
==============================================================
Rodney Baker VK5ZTV
[hidden email]
CCNA #CSCO12880208
==============================================================

signature.asc (499 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Upstream Kmail 2 Bug open since 23-01-2017 - still present in 5.10.3

Luca Beltrame
In data lunedì 22 aprile 2019 15:37:21 CEST, Rodney Baker ha scritto:

> It has been open since 23/01/17 (first reported in Kmail2 5.7.0) with
> apparently zero developer activity on it since it was reported.

While I don't know about the CPU usage (I can't reproduce it), I can tell you
that unfortunately the mails not being displayed (if inline) is a limitation
of the Qt engine used to display them (QWebEngine) which tops at a rather low
value (I can't check which one, but it was a handful of Mb).

This issue ineeds to be handled in Qt, if fixable.

As an aside, you can't really "escalate" bugs. Best is to triage them to help
developers find them: there are few PIM developers overall and the number of
bugs in bugs.kde.org pretty large (including also duplicate, invalid, support
requests mis-filed as bugs...).

--
Luca Beltrame - KDE Forums team
GPG key ID: A29D259B

signature.asc (499 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Upstream Kmail 2 Bug open since 23-01-2017 - still present in 5.10.3

Rodney Baker-2
On Tuesday, 23 April 2019 2:00:42 ACST Luca Beltrame wrote:

> In data lunedì 22 aprile 2019 15:37:21 CEST, Rodney Baker ha scritto:
> > It has been open since 23/01/17 (first reported in Kmail2 5.7.0) with
> > apparently zero developer activity on it since it was reported.
>
> While I don't know about the CPU usage (I can't reproduce it), I can tell
> you that unfortunately the mails not being displayed (if inline) is a
> limitation of the Qt engine used to display them (QWebEngine) which tops at
> a rather low value (I can't check which one, but it was a handful of Mb).
>
> This issue ineeds to be handled in Qt, if fixable.
>
> As an aside, you can't really "escalate" bugs. Best is to triage them to
> help developers find them: there are few PIM developers overall and the
> number of bugs in bugs.kde.org pretty large (including also duplicate,
> invalid, support requests mis-filed as bugs...).
Thanks, Luca. The frustrating thing is that using "view source" displays the
message almost instantly (in my case, they're plain text messages, not html
messages).

I have no idea how to triage a bug like this, but I'll do what I can to help.
I see now that it has been marked as a duplicate of #387061 (exactly how an
older bug is a duplicate of a new one is slightly confusing), so at least
that's progress. Hopefully it can be fixed.

Regards,
Rodney.

--
==============================================================
Rodney Baker VK5ZTV
[hidden email]
CCNA #CSCO12880208
==============================================================

signature.asc (499 bytes) Download Attachment