GoogleEarth on 10.2?

classic Classic list List threaded Threaded
16 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

GoogleEarth on 10.2?

John Andersen
I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then just
hangs.  

Anybody Else seeing this?

10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
--
_____________________________________
John Andersen

attachment0 (196 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Masaru Nomiya-3
Hello,

In the Message;

  Subject    : [opensuse] GoogleEarth on 10.2?
  Message-ID : <[hidden email]>
  Date & Time: Thu, 21 Dec 2006 20:39:33 -0900

[JOhn] == John Andersen <[hidden email]> has written:

John> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then
John> just hangs.  

John> Anybody Else seeing this?

Just same as you.

John> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400

10.0 x86_64 smp ATI Radeon X800 XL

Regards,

---
  Masaru Nomiya       mail-to: nomiya @ galaxy.dti.ne.jp

          "Bill! You married with Computers.
           Not with Me!"
          "No..., with money."
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Randall Schulz
In reply to this post by John Andersen
On Thursday 21 December 2006 21:39, John Andersen wrote:
> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and
> then just hangs.
>
> Anybody Else seeing this?
>
> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400

It works fine for me on a 32-bit installation and an nVidia GeForce
7300.

RRS
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Mathias Homann
Am Freitag, 22. Dezember 2006 07:11 schrieb Randall R Schulz:

> On Thursday 21 December 2006 21:39, John Andersen wrote:
> > I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and
> > then just hangs.
> >
> > Anybody Else seeing this?
> >
> > 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
>
> It works fine for me on a 32-bit installation and an nVidia GeForce
> 7300.

same here, on a 32bit with geforce 5700.

but i DO see the same hangs (and with strace against the googleearth process,
i see a flood of "illegal ioctl"), on a 64bit 10.1 with a radeon xpress
1100...
So its either 64bit or radeon (i blame the latter).


bye,
        MH

--
Die unaufgeforderte Zusendung einer Werbemail an Privatleute verstößt gegen §1
UWG und 823 I BGB (Beschluß des LG Berlin vom 2.8.1998 Az: 16 O 201/98). Jede
kommerzielle Nutzung der übermittelten persönlichen Daten sowie deren
Weitergabe an Dritte ist ausdrücklich untersagt!

gpg key fingerprint: 5F64 4C92 9B77 DE37 D184  C5F9 B013 44E7 27BD 763C
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

John Andersen
On Thursday 21 December 2006 21:28, Mathias Homann wrote:
> So its either 64bit or radeon (i blame the latter).

Probably right.  Although It did work on 10.1 it was far slower
than the windows version.

Did you send this strace to google?

--
_____________________________________
John Andersen

attachment0 (196 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Mathias Homann
Am Freitag, 22. Dezember 2006 07:37 schrieb John Andersen:
> On Thursday 21 December 2006 21:28, Mathias Homann wrote:
> > So its either 64bit or radeon (i blame the latter).
>
> Probably right.  Although It did work on 10.1 it was far slower
> than the windows version.
>
> Did you send this strace to google?

there is an address at google to get actual help with the linux
version???????????

I posted it on the community forum, in a thread about problems with graphics
cards on linux... then some wiseguy actually suggested that i should disable
direct rendering, because "most 64bit cpus have enough horsepower to power
googleearth without hardware acceleration"... that was the point where i
thought "Ah, the blind are discussing colors" and turned my back on that
forum...

anyways, whats the adress to send that strace?


bye,
        MH

--
Die unaufgeforderte Zusendung einer Werbemail an Privatleute verstößt gegen §1
UWG und 823 I BGB (Beschluß des LG Berlin vom 2.8.1998 Az: 16 O 201/98). Jede
kommerzielle Nutzung der übermittelten persönlichen Daten sowie deren
Weitergabe an Dritte ist ausdrücklich untersagt!

gpg key fingerprint: 5F64 4C92 9B77 DE37 D184  C5F9 B013 44E7 27BD 763C
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

John Andersen
On Thursday 21 December 2006 21:46, Mathias Homann wrote:
> Ah, the blind are discussing colors" and turned my back on that
> forum...
>
> anyways, whats the adress to send that strace?

No, however about 6 months ago I was googling around and found
a tech support contact email, I'll see if I can dredge it up.  


--
_____________________________________
John Andersen

attachment0 (196 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Scott Jones-6
In reply to this post by John Andersen
On Thursday 21 December 2006 23:39, John Andersen wrote:

> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then
> just hangs.
>
> Anybody Else seeing this?
>
> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400

No hangs here.  10.2, x86_64 SMP, GeForce 7600.
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

James Knott
In reply to this post by John Andersen
John Andersen wrote:
> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then just
> hangs.  
>
> Anybody Else seeing this?
>
> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
>  
Works here on 10.2 X86_64.

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Re: GoogleEarth on 10.2?

James Knott
In reply to this post by Masaru Nomiya-3
Masaru Nomiya wrote:

> Hello,
>
> In the Message;
>
>   Subject    : [opensuse] GoogleEarth on 10.2?
>   Message-ID : <[hidden email]>
>   Date & Time: Thu, 21 Dec 2006 20:39:33 -0900
>
> [JOhn] == John Andersen <[hidden email]> has written:
>
> John> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then
> John> just hangs.  
>
> John> Anybody Else seeing this?
>
> Just same as you.
>
> John> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
>
> 10.0 x86_64 smp ATI Radeon X800 XL
>
> Regards,
>
>  

I've got an Nvidea GeForce 7300 GS and it works fine here.

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

James Knott
In reply to this post by Mathias Homann
Mathias Homann wrote:

> Am Freitag, 22. Dezember 2006 07:11 schrieb Randall R Schulz:
>  
>> On Thursday 21 December 2006 21:39, John Andersen wrote:
>>    
>>> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and
>>> then just hangs.
>>>
>>> Anybody Else seeing this?
>>>
>>> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
>>>      
>> It works fine for me on a 32-bit installation and an nVidia GeForce
>> 7300.
>>    
>
> same here, on a 32bit with geforce 5700.
>
> but i DO see the same hangs (and with strace against the googleearth process,
> i see a flood of "illegal ioctl"), on a 64bit 10.1 with a radeon xpress
> 1100...
> So its either 64bit or radeon (i blame the latter).
>
>  

It works fine on my GeForce and 64 bit.

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Nick Murphy-4
In reply to this post by John Andersen
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

John Andersen wrote:
> I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then just
> hangs.  
>
> Anybody Else seeing this?
>
> 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400


John

was it an upgrade from 10.1 to 10.2. I had the same problem and just
reinstalled google earth and it worked fine.

Nick
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.5 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with SUSE - http://enigmail.mozdev.org

iD8DBQFFi+mgGFC6dsTXU2kRAuTmAJwKQN7QqpL3fnWqKbts094Y/6cUrQCfU0tM
XGTSUfzk0DqZMISVUkyN9Yc=
=9btM
-----END PGP SIGNATURE-----

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

John Andersen
On Friday 22 December 2006 05:20, Nick Murphy wrote:

> John Andersen wrote:
> > I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and then
> > just hangs.
> >
> > Anybody Else seeing this?
> >
> > 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
>
> John
>
> was it an upgrade from 10.1 to 10.2. I had the same problem and just
> reinstalled google earth and it worked fine.
>
> Nick

It was nuke-the-drive-and-reinstall upgraded from 10.2
and after that I re-installed GE.

It does launch and show the logo, and pulls 100% cpu, but
never gets any farther.

--
_____________________________________
John Andersen
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

Bugzilla from hugo.costelha@gmail.com
On Friday 22 December 2006 14:23, John Andersen wrote:

> On Friday 22 December 2006 05:20, Nick Murphy wrote:
> > John Andersen wrote:
> > > I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and
> > > then just hangs.
> > >
> > > Anybody Else seeing this?
> > >
> > > 10.2  X86_64 smp Ati Raeon Mobility X1400
> >
> > John
> >
> > was it an upgrade from 10.1 to 10.2. I had the same problem and just
> > reinstalled google earth and it worked fine.
> >
> > Nick
>
> It was nuke-the-drive-and-reinstall upgraded from 10.2
> and after that I re-installed GE.
>
> It does launch and show the logo, and pulls 100% cpu, but
> never gets any farther.
>

I had the same problem with my SUSE 10.1, ATI M9 and ATI's proprietary
drivers. However, with openSUSE 10.2 and using the open-source drivers (the
ones that come with openSUSE), everything works fine.

Hugo
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

smil3y
In reply to this post by John Andersen
On Friday 22 December 2006 09:23, John Andersen wrote:
> On Friday 22 December 2006 05:20, Nick Murphy wrote:
> > John Andersen wrote:
> > > I had GoogleEarth working fine on 10.1, but on 10.2 is launches and
> > > then just hangs.
> > >
> > > Anybody Else seeing this?
> > >
hi,

fresh install 10.1, upgraded to 10.2 different betas then 10.2 final, just
installed google earth,  not having problems.  

GeForce4 MX 4000 AGP 8x, using latest nvidia driver.




--
This computer is powered by OpenSuse 10.2
  9:40am  up 1 day 12:04,  3 users,  load average: 0.33, 0.49, 0.49
kernel-2.6.18.2-34-default
http://norwichlinuxusersgroup.com
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: GoogleEarth on 10.2?

S Glasoe
In reply to this post by Bugzilla from hugo.costelha@gmail.com
On Friday 22 December 2006 08:32, Hugo Costelha wrote:
> I had the same problem with my SUSE 10.1, ATI M9 and ATI's proprietary
> drivers. However, with openSUSE 10.2 and using the open-source drivers
> (the ones that come with openSUSE), everything works fine.
>
> Hugo

openSUSE 10.2, KDE 3.5.5 Release 45, ATI All-In-Wonder 8500DV using radeon
driver with 3D enabled and all is well. Works very well and fast
considering the age of my stuff.

Stan
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]