Default online repositories not used by default: Bug or feature?

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Default online repositories not used by default: Bug or feature?

opensuse.lietuviu.kalba
Hi,

I tested latest openSUSE 42.3beta ISO. Default online repositories not
used even if installing with network connection. Though default online
repositories (oss, non-oss, oss-updates, non-oss-updates) will be added
only if I intentionally pressed to configure online repositories at
dialog for computer role. Note, in this repositories dialog I did not
changed anything, just accepted all suggestion to add default (oss,
non-oss, oss-updates, non-oss-updates) repositories. If I remember good,
in previous versions these four _default_ repos where enabled by
default, and we had option to include _additional_ repositories.  This
is new intentional feature to not use online repositories by default, or
this is bug?

--

Regards

--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
To contact the owner, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Default online repositories not used by default: Bug or feature?

Peter Suetterlin
opensuse.lietuviu.kalba wrote:

> Hi,
>
> I tested latest openSUSE 42.3beta ISO. Default online repositories not used
> even if installing with network connection. Though default online
> repositories (oss, non-oss, oss-updates, non-oss-updates) will be added only
> if I intentionally pressed to configure online repositories at dialog for
> computer role. Note, in this repositories dialog I did not changed anything,
> just accepted all suggestion to add default (oss, non-oss, oss-updates,
> non-oss-updates) repositories. If I remember good, in previous versions
> these four _default_ repos where enabled by default, and we had option to
> include _additional_ repositories.  This is new intentional feature to not
> use online repositories by default, or this is bug?

No, AFAIR you always have to check 'add online repos before installation', at
least for the full ISO DVD.  Without it would only install from DVD.

But I'm usually using the NET install, there of course it uses the online repos...
--
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
To contact the owner, e-mail: [hidden email]

Loading...